Parkival 2008: Grupo Magisterial de Danza (Mexico) Parkival 08: donderdag 10 juli 2008, stadspark Gistel 
folklore in een gezellig kader
Parkival 08verbroederenfoto'sinfo
Grupo Magisterial de Danza (Mexico)

"Grupo Magisterial de Danza" uit Mexico, zag het licht dankzij een cultureel project van de academie van Querétaro (centraal Mexico).

Van begin af aan wil de groep de Mexicaanse culturele identiteit mee vorm geven door het naar voor brengen van de vele traditionele dansen en liederen die het land rijk is.

De groep werd opgericht door leerkrachten van de hogeschool en universiteit van Querétaro, die in hun vrije tijd niet alleen Mexicaanse dans brengen maar ondertussen ook heel wat tijd besteden aan de prachtige historische klederdrachten.

Hun dansrepertoire bestaat uit dansen van diverse Mexicaanse regio's en laat hen toe om – in samenwerking met historici - zo de Mexicaanse tradities opnieuw te gaan ontdekken.

Grupo Magisterial de Danza (Querétaro, Mexico)

"Magisterial" kreeg heel wat positieve reacties en naam deel aan evenementen en festivals in binnen- en buitenland. Zo was de groep ondermeer reeds te gast op festivals in Tsjechië, Turkije en Portugal.

De groep is bezig aan een Europese toer. We zijn dan ook heel verheugd hen dankzij het wereldfestival "Parade Brunssum" (Nederland) hier ook op Parkival te kunnen verwelkomen.

Magisterial, Mexico
Magisterial, Mexico
Magisterial, Mexico