Parkival 2008: volkskunstroep De Hovelingen-Viking, Vlaanderen Parkival 08: donderdag 10 juli 2008, stadspark Gistel 
folklore in een gezellig kader
Parkival 08verbroederenfoto'sinfo
volkskunstroep De Hovelingen-Viking, Vlaanderen
Ook dit keer zal de de organiserende groep De Hovelingen-Viking Parkival openen. Het is een dynamische volkskunstgroep waar naast dans, ook muziek, spel en cultuur ruim aan bod komen.

In het verleden was de groep blikvanger op tal van nationale en internationale manifestaties: de Bloemenstoet in Koksijde, Aristidefeesten in Brugge, Oogststoet Kortenbos... is maar een greep uit ons steeds mooi gevulde programma.
volkskunstgroep De Hovelingen-Viking
De groep naam reeds deel aan tal van festivals, zo waren we in de voorbije zomer van 2007 te gast in Horsens (Denemarken) waar we deelnamen aan een 5-daags internationaal "Europeade" festival. Maar naast dans en muziek staat tijdens de buitenlands reizen verbroedering altijd centraal.

Zo legden we voorbije zomer ook de eerste contacten met de Litouwse groep Tarškutis voor een eerste gastoptreden tijdens Parkival 08.

Kleuterdansen, hedendaagse dansen, Vlaamse dansen, internationale dansen... alles komt aan bod bij De Hovelingen-Viking.

Voor elke leeftijd is er een groep, telkens met specifieke accenten: Kindergroep (4-7 jaar), Middengroep (8-11 jaar), Jeugdgroep (12-15 jaar) en Hoofdgroep (vanaf 16 jaar).

Meer informatie kan je terugvinden op onze website: www.hovelingen.be
Middengroep, 9 tot 12 jaar
Hoofdgroep, vanaf 16 jaar
Michiel, muzikant